PGB of ZZP verzorging

Heeft u recht op een vergoeding voor de zorg? Ook dan kunt u terecht bij Zorg To Br Care. De volgende twee opties komen het meest voor:

Persoons gebonden budget (PGB)

Dit is een subsidie van de overheid. Als u hier recht op heeft, is dit voor een bepaald bedrag. Dit wordt overgemaakt op uw rekening waarna u zelf de zorg kunt inkopen.

 

PGB is bedoeld voor intensieve zorg, begeleiding, persoonlijke verzorging, persoonlijke verpleging, hulpmiddelen en voorzieningen. Met een PGB subsidie mag u uw eigen zorgverleners kiezen.

Zorgzwaartepakket (ZZP)

ZZP is speciaal voor ouderen die in een verblijf wonen. Een zorgzwaartepakket is een hoeveelheid zorg die past bij uw zorgbehoefte en zorgzwaarte. Hoe meer zorg u nodig heeft, hoe meer uren u toegewezen krijgt. U krijgt dus geen subsidie in de vorm van een financiële bijdrage, maar in de vorm van tijd. 


Wel of geen recht op een tegemoetkoming

Wij raden u altijd aan te controleren of u recht heeft op één van deze bijdragen. Het komst soms voor dat iemand onterecht denkt dat hij of zij hier geen recht op heeft. Het kan nooit kwaad om dit goed uit te zoeken. Eventueel kunnen wij samen met u de mogelijkheden bespreken. Of u nou recht heeft op een financiële bijdrage of niet.